Singaporen maahanmuutto- ja tarkastuspisteiden viranomainen (ICA) ilmoitti maanantaina uusista toimenpiteistä, jotka velvoittavat kaupunkivaltioon matkaavat henkilöt käyttämään puettavia valvontalaitteita, The Register kirjoittaa.

Elektroniset valvontalaitteet varmistavat, että henkilö pysyy karanteenissa sovitusti 14 päivän ajan. Uudet säännöt astuvat voimaan 11. elokuuta, ja ne koskevat kaikki Singaporeen saapuvia yli 12-vuotiaita matkustajia.

Laite seuraa käyttäjän liikkeitä gps- ja bluetooth-signaalien avulla. Jos käyttäjä peukaloi laitetta tai lähtee karanteenipaikastaan muusta syystä kuin testattavaksi, laukeaa hälytys ja tieto kulkee viranomaisille.

Lisäksi laiteen käyttäjä saa ajoittaisia tarkistuskysymyksiä, joihin hänen tulee vastata ajoissa.

Jos käyttäjä rikkoo uusia sääntöjä, hänelle voidaan antaa 10 000 Singaporen dollarin eli noin kuuden tuhannen euron sakko. Tottelematon henkilö voidaan myös teljetä vankilaan kuudeksi kuukaudeksi. Jos henkilö on ulkomaalainen, häneltä evätään työlupa ja viisumi.

Singapore otti maaliskuussa käyttöönsä tiukat vaatimukset, joiden mukaan kaikkien kaupunkivaltioon saapuvien henkilöiden on oltava 14 päivää karanteenissa.

Karanteeni suoritetaan henkilön asuinpaikassa tai muussa tarkoitukseen sopivassa paikassa. Kaikki Singaporeen jäävät henkilöt testataan karanteenin päätteeksi.