New Yorkin osavaltion poliisi siirtyy suunnitelman mukaisesti Windows-älypuhelimista Applen leiriin. Konstaapelit voivat valita iPhone 7:n ja 7 Plussan välillä, uudempia malleja ei ole tarjolla, Engadget kirjoittaa.

New Yorkin poliisivoimat uudistavat tällä hetkellä henkilökuntansa älypuhelimia noin 600 laitteen päivävauhdilla. Uudistus aloitettiin Manhattanilta, ja kun alueen älypuhelinmigraatio valmistuu, on tarkoitus seuraavaksi siirtyä Queensin ja Brooklynin kaupunginosiin.

Viime joulukuussa alkanut älypuhelimien vaihto-ohjelma on aiheuttanut New Yorkin poliisin it-pomo Jessica Tischin mukaan ”paljon innostusta”.

New Yorkin poliisivoimat päätyivät vuonna 2016 pysyttelemään edelleen Lumia-älypuhelimissa, sillä viranomaisten käytössä oli myös muita Microsoftin valmistamia ohjelmistoja. Kun yhtiö julisti Windows Phone 8.1:n tuen päättyneeksi viime vuonna, ei Lumioissa pysyttelemistä voitu enää pitää perusteltuna, Engadget huomauttaa.

Viranomaiset käyttävät älypuhelimiaan tavalliseen poliisintyöhön. Kaikkiaan NYPD:n päätös maksaa Microsoftille 36 000 asiakasta.

New Yorkin poliisivoimat hankkii taskurahaa myymällä vanhat tyhjiksi pyyhityt Lumia-älypuhelimet takaisin paikalliselle operaattorille.