Venäläinen uutistoimisto Kommersant sanoo, että 60 miljoonan maksukortin datapakettia kaupitellaan pimeässä verkossa. Sberbankin varovainen, vähättelyksikin luettava kommentti ”ainakin 200 uhria” on sinänsä teknisesti oikein, sillä hakkerit ovat laskeneet tuon verran liikkeelle maistiaisina.

Tietoturvayhtiö DeviceLockin perustaja Ashot Oganeysan löysi myynnissä olevan datapaketin ja kutsui sitä ”suurimmaksi ja tarkimmaksi tietokannaksi, jota on pimeillä markkinoilla konsaan nähty”.

Kommersant on onnistunut vahvistamaan maksukorttitietojen toimivuuden pyytämällä hakkereita kertomaan oman versionsa tapahtuneesta sekä toimittamaan lisätietoja kaapatuista maksutiedoista.

Pankin mukaan varastetut tiedot eivät vaaranna sen luottokortteja käyttävien asiakkaiden rahoja.

Zdnet kertoo, että Sberbankin mukaan rikoksen on oltava sisäpiirikeikka, sillä ulkopuolelta tällaista tietomurtoa ei oltaisi saatu tehtyä. Tietokanta on eristetty eikä ole yhteydessä ulkoisiin verkkoihin.

Sberbank sanoo työskentelevänsä viranomaisten sekä Venäjän keskuspankin kanssa ratkaistakseen rikoksen mahdollisimman nopeasti.