Monet käyttäjät ovat valitelleet internetin eri foorumeilla, että Microsoftin hiljattain Windows 10 -käyttäjille julkaisema KB4512941-päivitys on buginen.

Ongelma ilmenee siten, että Cortana-puheavustajaan liittyvä SearchUI.exe -prosessi aiheuttaa suurta suoritinkuormaa ja rohmuaa jopa 200 megatavua muistia. Siitä huolimatta hakutulosikkuna pysyy tyhjänä, MSPowerUser kirjoittaa.

KB4512941 oli Windows Insider -beetatestausohjelman viimeiseen puolustuslinjan, Release Preview Ringiin kuuluvien käyttäjien testissä vain yhden päivän ajan, ennen kuin Microsoft julisti sen riittävän valmiiksi laajaan jakeluun, MSPowerUser kritisoi.

Vielä huolestuttavampaa on se, että bugi kävi ilmi aiemmilla testikierroksilla, ja siitä myös varoitettiin Microsoftia. Yhtiö ei kuitenkaan päivityksen tukisivulla paljasta - ainakaan tällä hetkellä - olevansa perillä minkäänlaisista päivitykseen liittyvistä ongelmista, mikä vaikuttaa siltä, että kriittinen palaute meni ohi Redmondin jätin tutkan.

Microsoftia kritisoitiin kovasanaisesti viime lokakuussa julkaistun October 2018 Update -päivityspaketin julkaisusta. Päivitys muun muassa poisti joidenkin käyttäjien tiedostoja ilman lupaa. Asiaa pahensi se, että tuolloinkin Microsoftia oli varoitettu bugista hyvissä ajoin, mutta ilmeisesti palaute oli ohitettu tai sitä ei oltu huomattu lainkaan.

KB4512941:n aiheuttamista ongelmista kärsivien kannattaa poistaa päivitys siihen asti, kunnes sille on tarjolla korjaus. Tämä onnistuu valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Näytä päivityshistoria > Poista päivitysten asennus > Valitse avautuvasta listasta päivitys, jonka tunniste on KB4512941.