Microsoftin pikaviestiohjelma Skype on nyt saatavilla snap-paketoituna versiona. Sovelluksen asentamisen voi hoitaa kätevästi graafisen työkalun avulla tai nopeasti komentoriviä käyttämällä.

Snap-paketti sisältää kaikki sovelluksen asentamiseen ja käyttöön vaadittavat paketit ja riippuvuudet. Käyttäjän ei enää tarvitse etsiä erillisiä deb-asennuspaketteja pitkin internetiä, vaan snap-paketti on helposti asennettavissa Ubuntun graafisen Gnome Software -työkalun avulla.

Skypen snap-paketoidun version voi asentaa myös komentorivin (ctrl+alt+t) kautta komennolla snap install — classic skype.

Yhä useampi suljetun lähdekoodin sovellus on hiljattain saanut oman snap-pakatun versionsa. Tarjolle ovat ilmestyneet aiemmin muun muassa Spotify sekä Slack. Snap-paketoidut sovellukset myös päivittyvät automaattisesti, Canonical lupaa.

Ubuntun lisäksi snap-paketteja tukevat ainakin seuraavat Linux-jakeluversiot: Linux Mint, Manjaro, Debian, Arch Linux, OpenSUSE sekä Solus. Lisätietoa snap-pakatuista sovelluksista on saatavilla Snapcraft.io –verkkosivuston kautta.