Skype for Linux Alpha 1.13 tarjoaa mahdollisuuden lähettää sms-tekstiviestejä.

Microsoft loves Linux kuuluu Redmondin jätin uusi tunnuslause. Väite pitää hyvin pitkälti paikkansa, sillä Microsoftin suhtautuminen Linuxiin on pehmentynyt huomattavasti toimitusjohtaja Satya Nadellan aikakaudella.

Aiemmin Microsoftia luotsannut Steve Ballmer puolestaan kutsui Linuxia syöväksi, eikä suostunut edes sylkemään pingviinikäyttöjärjestelmän suuntaan.

Skypesta on ollut saatavilla Linuxille kehno ja iäkäs versio, jota ei ole päivitetty iäisyyksiin. Microsoft kuitenkin ilahdutti Linux-käyttäjiä julkaisemalla täysin uudistetun Skype-asiakasohjelman, jota kehitetään Linux-käyttäjien palautteen pohjalta.

Uusin Skype for Linux Alpha 1.13 tarjoaa mahdollisuuden lähettää sms-viestejä suoraan sovelluksesta. Kyseessä on eräs toivotuimmista uusista ominaisuuksista. Aiemmin mukaan on saatu muun muassa tuki videopuheluille, joskin ikävin rajoituksin.

Microsoft jatkaa Linux-Skypen kehitystä käyttäjäpalautteen pohjalta. Tuorein alpha-versio sisältää sms-tuen lisäksi myös runsaasti bugikorjauksia. Debianiin pohjautuvan käyttöjärjestelmän, kuten Ubuntun tai Linux Mintin käyttäjät voivat ladata Skypen deb-asennuspaketin täältä. Saatavilla on myös rpm-versio esimerkiksi Fedoran käyttäjille.