Bethesda ja Sony ovat sopineet riitansa, ja modituki saadaan sittenkin Skyrimin ja Fallout 4:n PlayStation-versioille.

Bethesda ja Sony ajautuivat taannoin sanasotaan siitä, miten modituki tulisi toteuttaa. Lopulta Bethesda ilmeisesti poltti päreensä Sonyn jahkailuun ja ilmoitti, että modituki jätetään sitten kokonaan pois. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että molemmat osapuolet ovat hioneet yhdessä kompromissiratkaisun.

Modituki tulee, mutta se kärsii ikävästä rajoitteesta. Modaajat voivat käyttää modeja luodessaan vain pelistä jo valmiiksi löytyviä ominaisuuksia (assets).

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Skyrimin luolista löytyviä inhottavia hämähäkkejä ei enää voida korvata söpöillä pehmonallehahmoilla, kuten pc-versiossa. Sama rajoitus on ulotettu koskemaan myös Fallout 4:n moditukea.

Hyviäkin uutisia on. Skyrim Special Edition tulee avautumaan perusmallia tehokkaamman PlayStation 4 Pro -pelikonsolin omistajille koko 4k-loistossaan. Resoluutioherkkua on luvassa 10. marraskuuta, kun Sony julkaisee tehopäivitetyn konsolinsa. Skyrimin remasteroitu erikoisversio on kuitenkin luvassa jo 28. lokakuuta, Engadget paljastaa.

Bethesda lupailee 4k-resoluutiota ja muita graafisia parannuksia myös Fallout 4:ään, mutta näiden aika on vasta myöhemmin.