Snapchat on ohittanut suosiossa jo reilusti Twitterin. Siinä missä Twitteriä hyödyntää päivittäin 166 miljoonaa käyttäjää, pyörii Snapchatissä jo 229 miljoonaa ihmistä. Matkaa Facebookin ja Instagramin käyttäjälukuihin on toki vielä melkoisesti, The Guardian toteaa.

Snap aikoo kamppailla ihmisten ajasta tarjoamalla yhden sovelluksen sijasta kokonaisen alustaratkaisun. Luvassa on esimerkiksi oma sovelluskauppa, laajempaa yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa ja Snapchatin karttatoiminnon kaupallistamista.

Yhtiö on esitellyt myös uutta Scan-ominaisuutta, jonka avulla puhelimellaan tunnistaa puita, kasveja ja koiria. Samankaltainen ominaisuus on kehitteillä myös ruokaa varten, sitä Snap kehittää yhdessä dieettisovellus Yukan kanssa.

Tarjolla on myös myös uudenlaisia mahdollisuuksia tekoälyfilttereiden luomiseen. Uusilla työkaluilla onkin luotu jo filtteri, joka muuntaa videot Van Goghin kuuluisan Tähtikirkas yö -maalauksen näköisiksi. Toinen esimerkki on käsien asennon tarkkailuun perustuva filtteri, joka kiinnittää sormenpäihin tähtiä.

Snapin tavoitteena on lopulta korvata kamerasovelluksellaan puhelimen aloitusnäkymä, tai vähintäänkin Facebookin uutisvirta. Yhtenä valttikorttina tähän on CameraKit eli sovelluskehittäjille tarjottava mahdollisuus hyödyntää Snapchat-kameraa kaikkine ominaisuuksineen omissa mobiilisovelluksissaan. Kamerasovellusta avataan kehittäjille toisestakin suunnasta, sillä sille voi nyt kehittää omia minisovelluksia, joita ei tarvitse erikseen asentaa.

Mikäli Snapin suunnitelmat toteutuvat, saavuttaa se ensin WeChat-tyyppisen yleissovelluksen aseman puhelimissa, toissijaiseksi silloin jäisivät muut somepalvelut, hakukoneet tai laitevalmistajat.

Lopulliset tavoitteet ovat kuitenkin puhelinten näyttöjä suuremmat. Lisätyn todellisuuden ratkaisut nousevat aivan uusiin sfääreihin, kun näyttö nostetaan silmien eteen ar-lasien avulla. Toistaiseksi Snap on tyytynyt tuomaan markkinoille vain kameratoiminnon sisältäviä älylaseja. Lisätyn todellisuuden kerrokset reaalimaailman päälle heijastavat lasit ovat kuitenkin tulossa ennemmin tai myöhemmin.