Snapchatista on liikkunut viime päivinä voimakkaita huhuja. Nyt kuiskauksille saadaan katetta, sillä Snapchat julkistaa lähtevänsä aivan uusille urille.

Yritys on tänään julkaissut kaksi tiedotetta, joista ensimmäisen mukaan firman nimi on tästedes pelkkä Snap. Tiedotteessa tosin rauhoitellaan Snapchat-sovelluksen faneja, ja kerrotaan nimenmuutoksen olevan suunnattu lähinnä yritysmaailmaa varten. Käyttäjät löytävät Snapchatin sovelluskaupoista edelleen Snapchat-nimellä.

Merkittävämpi julkistus ovat videokameran sisälleen kätkevät aurinkolasit, nimeltään Spectacles. Tarkkoja tietoja lasien ominaisuuksista ei vielä ole saatavilla, mutta ne välittävät ympyrämuotoon kuvattua videota puhelimeen joko Bluetoothin tai Wifin avulla.

Snapin mukaan pyöreä video toistuu koko ruudun täyttävänä laitteessa kuin laitteessa, niin pysty- kuin vaakatasossakin. Spectacles-laseista löytyy yksi nappula, jolla lasit tallentavat 10 sekunnin videon. Akkukestoa luvataan ympäripyöreästi ”koko päivän snäppäilyn” ajaksi.

Spectatlesit saadaan kauppoihin vielä tämän vuoden puolella, ja hintaa niillä on 129 dollaria.

Lähde: Tivi