Vicen Motherboard-sivusto kertoo saaneensa selville, että sisäistä SnapLion-työkalua pääsevät käyttämään useiden osastojen työntekijät.

Kaksi entistä työntekijää kertoi sivustolle, että useat työntekijät käyttivät pääsyä tietoihin väärin. Tapaukset sattuivat useita vuosia sitten. Motherboard on haastatellut yhtä nykyistä ja neljää entistä työntekijää sekä perehtynyt yrityksen sisäisiin sähköpostehin koskien työkalua.

Työkalun kautta selvisi muun muassa käyttäjien puhelinnumero ja sähköpostiosoite, heidän tallentamansa snäpit sekä sijaintitietoja.

SnapLion-työkalu kehitettiin sellaisia tilanteita varten, jolloin viranomaiset vaativat verkkopalvelulta tietoja tuomioistuimen antaman määräyksen nojalla. Nykyisin sitä käytetään muun muassa kiusaamis- ja häirintätapausten selvittämisessä. Kiusaamistilanteisiin reagoivalla tiimillä ja turvatiimillä on pääsy työkalun kautta löytyviin tietoihin. Sisäisten sähköpostien mukaan myös "Customer Ops" eli jollain tavalla asiakaspalveluun liittyvällä tiimillä on pääsy työkaluun.

Entisten työntekijöiden puheista ei Motherboardille selvinnyt, miten tietoja käytettiin väärin tai millaisista tilanteista oli kyse. Tapauksia oli heidän tietojensa mukaan ollut muutamia. Ongelmaksi koettiin se, että ainakaan vuosia sitten SnapLionin käytöstä ei kerätty riittävän hyvää lokia, josta näkisi, miten kukakin on työkalua käyttänyt ja joka paljastaisi väärinkäytökset.

Snap ei kiistänyt, mutta ei vastannutkaan Motherboardin kysyessä, ovatko työntekijät käyttäneet pääsyään tietoihin väärin. Yhtiö sen sijaan vakuutti, että se ottaa yksityisyyden suojelemisen vakavasti ja että työkaluihin on pääsy vain niillä työntekijöillä, joille se on työn kannalta tarpeen.