Joskus someraivosta on hyötyä. Yrittäjä Tea Latvala kertoi tammikuussa muissa sosiaalisen median kanavissaan, että LinkedIn oli sulkenut hänen tilinsä yllättäen. Ihmiset alkoivat tivata Twitterissä ja muissa sosiaalisen median kanavissa LinkedIniltä vastausta tähän.

Latvalan designyrityksen Teatiamon päätuote ovat puiset seksilelut. LinkedIn ilmoitti Latvalalle muun muassa ennen tilin sulkemista, että hänen profiilikuvansa on provosoiva. Sama kuva kelpaa edelleen Facebookille, Instagramille ja Twitterille.

LinkedIn palautti lopulta Latvalan tilin yhtä yllättäen kuin oli sen sulkenutkin.

”Sain aamulla heiltä meiliä, jossa sanottiin ympäripyöreästi, että olen rikkonut heidän sääntöjään sopimattomalla sisällöllä, mutta pitkän viestin lopuksi todettiin, että tilini on taas avattu”, Latvala kertoi torstaina 14.1. tammikuuta.

LinkedIn ei käskenyt Latvalaa muuttamaan toimintaansa mitenkään, eikä yrittäjä tiedä vieläkään perimmäistä syytä sille, miksi tili suljettiin. Hän uskoo, että sosiaalisessa mediassa tehty rummutus auttoi sen avaamisessa nopeasti uudestaan.

”Selvisin tästä voittajana ja olen ylpeä kaikista niistä ihmisistä, jotka saivat tämän aikaan. Kaikissa kanavissani tuli paljon tukea ja yhteydenottoja, ja ainakin 95 prosenttia kaikista viesteistä on ollut positiivisia. Myös tilauksia on tullut. Täysin someraivon ansiosta tämä juttu kääntyi näin”, Latvala kiittelee.