Sonyn oli määrä esitellä PlayStation 5 -pelikonsolin uusia pelejä 4. kesäkuuta. Se aikoi näyttää yli tunnin verran materiaalia uutuuskonsolin julkaisupeleistä, niin isoilta kuin pieniltäkin studioilta, mutta yhtiö totesi, että nyt ei ole hyvä hetki.

”Vaikka ymmärrämmekin, että pelaajat ympäri maailmaa odottavat innolla näkevänsä PS5-pelejä, meistä tuntuu, että nyt ei ole oikea hetki juhlimiselle. Toistaiseksi haluamme astua askeleen taakse ja antaa tärkeämpien äänien tulla kuulluksi”, Sony kommentoi Twitterissä.

Sony viittaa tällä Yhdysvalloissa levinneisiin rasisminvastaisiin protesteihin, jotka saivat kipinänsä, kun valkoihoinen poliisi tappoi aseettoman ja armoa anovan, mustaihoisen George Floydin painamalla tätä polvella kaulaan liki yhdeksän minuutin ajan.

Vahvistaakseen kantaansa Sony julkaisi myös virallisen lausunnon, jossa se asettuu Black Lives Matter -kansanliikkeen taakse.

”Tuomitsemme mustaihoisten kokeman järjestelmällisen rasismin ja väkivallan. Jatkamme töitä sellaisen tulevaisuuden eteen, jossa empatia ja hyväksyntä korostuvat. Seisomme mustien tekijöidemme, pelaajiemme, työntekijöidemme, perheidemme ja ystäviemme rinnalla. #blacklivesmatter”, Sony sanoi.