Sony on julkaissut Barcelonan mobiilimessuilla uudet Xperia-perheen lippulaivamallit. Uudet mallit päivittävät viimein myös laitteiden ulkoasua, joka on Sonyn mallistossa pysynyt käytännössä samana jo lähes viiden vuoden ajan. Uusi muotoilu on aiempaa pyöreämpi. Gorilla Glass 5 -lasipinnan alla on metallikehikko ja laitteet ovat edelleen vedenkestäviä.

Xperia XZ2 ja XZ2 Compact perustuvat Qualcommin tuoreeseen Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriin, muistia on neljä gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 64 gigatavua (UFS) sekä tupla-sim-tuki. Akun koko on isommassa mallissa 3180 mAh ja pienemmässä 2870 mAh. Lasipinnan ansiosta laitteet tukevat langatonta latausta.

Erikoista kyllä myös paljon kuulokkeita myyvä Sony on jättänyt uusimmista puhelimistaan pois 3,5 mm ääniliitännän.

XZ2:n näytön koko on 5,7 tuumaa ja kuvasuhde on moderni 18:9, joskin näytön tarkkuus on vain hieman yli täysteräväpiirron (1080×2160). XZ2 Compactin näyttö on viisituumainen ja sen tarkkuus on sama. Näytöt tukevat sdr-videon reaaliaikaista kääntöä hdr-tilaan.

Kumpikin laitteista perustuu Androidin 8.0 Oreo -versioon.

Kameran kuvakenno on edelleen sama kuin yhtiön edellisisissä huippumalleissa, mutta sitä on päivitetty muutamilla uusilla ominaisuuksilla. Päivitetty kamera tukee muun muassa hdr-videoiden tallennusta 4k-tasoisina hlg-formaatissa. Mukana on edelleen jo aiemmin esitelty 960 kuvaa sekunnissa tallentava Super slow motion -videokuvaus.

Lisäksi kamerat tukevat Sonyn 3D Creator -sovellusta, jolla voi rakentaa 3d-malleja esimerkiksi ihmiskasvoista muutamissa minuuteissa. Sama tuki on tuotu uutuutena myös etukameraan.

Etukameran tarkkuus on nykystandardeilla matalahko viisi megapikseliä.

Vaikka tuoreissa Xperioissa ei olekaan kuin yksi takakamera, Sony vihjaili tuplakameramallin olevan jo työn alla. Vielä julkaisemattomassa uudessa kamerassa on kenno, joka yltää lähinnä järjestelmäkameroissa nähtyyn 51200 ISO-lukemaan still-kuvissa ja 12800 tasolle videokuvauksessa.

Xperia XZ2:n suositushinta 799 euroa ja pienemmän XZ Compactin 599 euroa. Laitteiden myynti alkaa vasta 6.4, mutta Sony lupaa ennakkotilaajille WF-1000X-kuulokeet.

Lähde: Tivi