Hankalista nimistä tunnettu Sony on esitellyt uuden Xperia 5 II -puhelimen. Laite on viime vuonna ilmestyneeseen Xperia 5 -puhelimen manttelinperijä.

Puhelimessa on edelleen Sonyn 6,1 tuuman ”Cinema Wide” -näyttö, jonka kuvasuhde on 21:9. Fhd+ hdr oled -ruudussa on tällä kertaa 120 hertsin ruudunpäivitysnopeus. Tämän ansiosta esimerkiksi pelaaminen ja valikkojen rullaaminen eteenpäin on entistä sujuvampaa.

Luurin fyysiset mitat ovat 158 × 68 × 8 millimetriä ja se painaa 163 grammaa. Paketti on siis käytännössä identtisen kokoinen edeltäjänsä kanssa, ollen vain gramman kevyempi ja 0,2 millimetriä ohuempi.

Hitusen kevyempi. Ulkoisilta ominaisuuksilta puhelin muistuttaa edeltäjäänsä.

Sony on päivittänyt Xperian järjestelmäpiirin Qualcom Snapdragon 865 5g -versioon. Kuitenkaan Qualcomin piirin plus-versiota ei luurissa nähdä.

Ram-muistia on 8 gigatavun verran ja laitteessa on tallennustilaa 128 gigatavua.

Puhelimen taustapuolella on kolmoiskamera, jossa on 70, 24 ja 16 millimetrin objektiivit. Kaikki kolme kameraa ottavat 12 megapikselin kuvia. Etupuolelle on asetettu 8 megapikselin selfiekamera.

4k hidastuksia. Sony painottaa musiikinkuuntelun lisäksi puhelimen kameroihin.

Videokuvauksen puolella on otettu merkittäviä askeleita, sillä laite pystyy kuvaamaan 4k hdr -videoita jopa 120 ruutua sekunnissa. Ominaisuus mahdollistaa terävällä kuvalla varustettujen hidastusten napsimisen.

Edellisen mallin tavoin Xperia 5 II:n pöly- ja vesitiiviyden luokitus on IP65/68. Akkukestosta vastaa aikaisempaa tuhdimpi 4000 milliampeeritunnin akku. Puhelin tukee pd-standardin pikalatausta, mutta tarkoitukseen sopiva laturi ei kuulu pakettiin syystä tai toisesta.

Jo aikaisemmin Sonyn puhelimissa on ollut fyysinen kytkin kameralle, mutta Xperia 5 II:ssa laitteen kylkeen on asennettu oma nappi myös Google Assistant -ominaisuudelle.

Musiikinkuuntelu on jo aikaisemmin ollut Sonyn lempiaiheita, ja myös Xperia 5 II tarjoaa edeltäjänsä tavoin 3,5 millimetrin plugiliitännän. Tämän lisäksi puhelimen kaiuttimet ovat käännetty osoittamaan eteenpäin tasaisen äänimaailman saavuttamiseksi.

Sony Xperia 5 II -puhelimen suositushinta on 899 euroa, ollen 100 euroa edeltäjäänsä kalliimpi julkaisussa. Puhelin on tarjolla mustana, harmaana sekä sinisenä.