PlayStationin johtaja John Kodera kertoi Sonyn yhtiöstrategiatapaamisessa, että PlayStation 4 on siirtynyt elinkaarensa loppupuolelle.

GameSpot arvelee, että vaikka Koderan lausunto saattaa vaikuttaa negatiivisesti Sonyn laitteiden ja pelien myyntiin, sen todelliset vaikutukset ovat viime kädessä vähäiset. Alle viisivuotias konsoli myy edelleen erinomaisesti, ja sen odotetaan kelpaavan 16 miljoonalle ostajalle tänä vuonna. Viime vuonna myytiin 19 miljoonaa konsolia, joten luku on silti laskussa.

Laskevaa myyntiä kompensoi PlayStation Plus -tilauspalvelu, joka porskuttaa täysillä. Tilaajilleen verkkopelimahdollisuuden sekä ilmaisia pelejä syytävä palvelu on kasvanut vuodessa tilaajakantaansa 10 miljoonalla, rikkoen 80 miljoonan käyttäjän rajapyykin. Tämän lisäksi Sony aikoo kasvattaa yksinoikeuspelien sekä maksullisen lisäsisällön määrää.

Kaikkiaan Sony kuitenkin odottaa, että Sonyn peliosaston liikevoitto laskee noin 10-30 prosenttia vuoteen 2021 mennessä.

Tässä yhteydessä Kodera vihjaili PlayStation 5:stä sanomalla, että PlayStation kyykistyy voidakseen nousta sen jälkeen korkeuksiin.

Todennäköisesti lausunto koski nimenomaan uutta, vuonna 2021 tai niihin aikoihin julkaistavaa PS5-konsolia. Suurten pelikonsoleiden tyypillinen elinkaari on vajaa 10 vuotta ja koska Sony satsaa PS-brändiin tosissaan, sen voi hyvällä syyllä odottaa korvaavansa tämänhetkisen lippulaivansa noihin aikoihin.