Moni PlayStation-pelaaja saattoi kavahtaa viimeviikkoista PS4:n päivitystä, jossa ilmoitettiin, että pelaajan käymiä keskusteluja saatetaan tallentaa. Sony on nyt kertonut lisää siitä, miten äänipuhelujen tallennus toimii.

Polygonin mukaan äänipuheluja voivat tallentaa ainoastaan pian julkaistavan PS5:n käyttäjät. Asia kuitenkin koskettaa myös PS4-pelaajia, sillä heidän puheensa saattavat päätyä PS5-pelaajien tallentamaksi PlayStationin party chatissa.

Viimeviikkoinen uutinen herätti epäilyksiä pelaajien yksityisyydensuojan rikkomisesta. Sonyn mukaan kyse on pelaajien turvallisuudesta, sillä puhelujen tallennusmahdollisuudella halutaan puuttua keskusteluissa esiintyvään vihapuheeseen ja muuhun sopimattomaan käytökseen.

Kaikki PS-pelaajat voivat raportoida kohtaamastaan häiriökäytöksestä, mutta vain PS5-pelaajat voivat liittää raporttiinsa pätkän keskustelusta todisteeksi. Raportteihin voi liittää korkeintaan 40 sekunnin pituisia klippejä viimeisen viiden minuutin ajalta. PS5 siis tallentaa automaattisesti viisi viimeisintä minuuttia party chat -keskusteluista. Vanhemmat pätkät tuhotaan.

Tallennusominaisuutta ei voi kytkeä pois päältä tiettävästi siitä syystä, että tällä tavoin pystytään tehokkaasti valvomaan häiriökäytöstä ja takaamaan pelaajien turvallisuus. Sony kuitenkin painottaa, ettei yhtiö aktiivisesti salakuuntele PS5-pelaajia. Laitteen tallentamat keskustelut voidaan lähettää Sonylle ainoastaan pelaajan itsensä toimesta.

Sony ei kuitenkaan ole kertonut, koskeeko tallennustoiminto party chatin lisäksi pelin aikaisia keskusteluja. PlayStationin yhteisön säännöt kieltävät kaikenlaisen vihapuheen, syrjinnän, uhkailun, kiusaamisen, häirinnän, haukkumisen ja stalkkaamisen sekä vahingontekoon yllyttämisen.