Sony on kertonut aikovansa loppuvuodesta julkaista uudenlaisen PlayStation-laitteen. Project Q -nimellä kehitettävä tuote on suoratoistolaite, jonka avulla käyttäjä voi pelata mitä tahansa PS5-peliä, tietyin ja varsin merkittävin reunaehdoin.

Project Q on laite, joka käyttää Pleikkarin Remote Play -ominaisuutta. Toisin sanoen, sille ei ladata pelejä eikä sillä suoratoisteta internetistä vaan lähiverkosta. Pelaaminen siis onnistuu vain, jos sekä PlayStation että Project Q -laite ovat samassa lähiverkossa, eli käytännössä saman katon alla.

Project Q:ssa on 8” näyttö, joka Sonyn julkistuksen mukaan kykenee hd-tarkkuuteen. Toistaiseksi ei siis ole vielä tiedossa onko kyseessä 720p-ruutu, vai päästäänkö jopa 1080p asti? Joka tapauksessa varhaisen kuvituksen perusteella ruudun laidoilla on paksut kehykset.

Ruudun molemmilla puolilla on PS5:n DualSense-ohjaimen puolikas, kaikkine asiaan kuuluvine nappeineen ja tatteineen. Sony lupaa, että Project Q tukee kaikkia DualSensen ominaisuuksia, eli tarkkaa värinätoimintoa sekä hanttiin pistävää liipaisinta.

GameSpot toteaa, että Sony ei toistaiseksi kerro Project Q:sta juuri mitään muuta. Edes hintahaitari tai virallinen nimi eivät ole vielä julkisia, eikä akkukestostakaan hiiskuta mitään. Lisätietoja saadaan yhtiön mukaan lähitulevaisuudessa.

Kuten PC Gamerkin huomaa, kenelle tämä on tehty? Tyypillisesti käsikonsoleita käytetään sohvan pohjalla röhnöttäen. Myös pelikonsoleilla pelataan sohvan pohjalta käsin. Jos siis Project Q:lla pelaillaan sohvan pohjalta, miksi ei saman tien pelaisi Pleikkarilla suoraan? Laitteesta lieneekin iloa lähinnä talouksiin, joissa samasta telkkarista kisaa yhtä aikaa useampi taho.