36-vuotiaan Tom Collinsin mukaan hänen Sony Xperia Z2 -älypuhelimensa räjähti ja paloi hänen kädessään kesken tyttöystävälle kirjoitetun tekstiviestin. Collins vaatii Sonylta 16 000 dollarin vahingonkorvauksia. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Collins vaihtoi räjähtäneen akun tilalle uuden ja jatkoi laitteen käyttöä.

Collinsin mukaan hänen älypuhelimensa ei antanut ennakkovaroitusta räjähtäessään hänen kädessään. Collinsin tekstatessa tyttöystävälleen puhelin syttyi yhtäkkiä liekkeihin. Collins kertoo pudottaneensa puhelimen matolle, joka niin ikään syttyi tuleen. Collinsin onnistui kuitenkin sammuttaa uhkaava palo vedellä.

Onnettomuuden seurauksena Collinsin oikeaan käteen tuli kolmannen asteen palovammoja. Collinsin nimettömästä kuoriutui pois räjähdyksen seurauksena myös iso pala ihoa. Lisäksi hän sai vammoja kaikkien oikean käden sormien lisäksi myös vasempaan käteensä.

Collins joutui toipilaaksi kolmen kuukauden ajaksi, mikä maksoi hänelle potkujen lisäksi myös parisuhteen, Softpedia kirjoittaa. Collinsin mukaan hänen sormensa ja peukalonsa ovat edelleen tunnottomat.

Collins vaatii Sonylta 16 000 dollarin korvauksia, joista yhtiö on kieltäytynyt vedoten siihen, että laitteeseen on lisätty kolmannen osapuolen akku, minkä lisäksi Xperia Z2 on kärsinyt vesivahingon.

Collinsin asianajajana toimivan Jonathan Flatteryn mukaan kosteus on peräisin vedestä, jolla hänen päämiehensä sammutti palavan puhelimen. Flatteryn mukaan huolena on, ettei kyseessä ole yksittäinen tapaus, vaan myös muut Sonyn Xperia Z2 -älypuhelimen käyttäjät saattavat olla vaarassa.

Onnettomuuden jälkeen Collins kuitenkin vaihtoi laitteeseensa uuden kolmannen osapuolen akun ja jatkoi sen käyttöä.