Kiristyshaittaohjelmista on lyhyessä ajassa tullut suuri ongelma yrityksille. Sony Entertainmentin (SNE) toimitusjohtaja Michael Lynton koki järkytyksen jo vuonna 2014, kun hakkerit iskivät yrityksen järjestelmiin ja vuotivat tietoja. Hän on CNN:n mukaan kertonut toimitusjohtajlle suunnatussa Lerer Hippeau Venturesin tapahtumassa, mitä tapaus opetti hänelle.

Lynton ilmoitti tammikuussa 2017 luopuvansa toimitusjohtajan paikastaan.

Hänen mukaansa yritys oli kriisivaihteella ainakin viisi kuukautta. Ennen iskua yhtiö sai Pohjois-Korealta varoituksen, että sen ei pitäisi tuottaa The Interview -elokuvaa, jonka juonessa puuhataan Kim Jong-Unin salamurhaa.

Elokuvayhtiö luuli tehneensä tarpeelliset varotoimet, mutta he eivät osanneet varautua siihen, millaisen koston valtio järjesti, kun elokuva julkaistiin.

Nykyisin Lynton lataa sähköpostinsa kovalevylle kerran kymmenessä päivässä ja poistaa verkkokopiot. Niin ne ovat poissa palvelimelta hakkerien ja kiristäjien ulottuvilta.

Hänen mielestään potilastietoja ja muita arkaluontoisia yksityisasioita käsittelevien yritysten ei pitäisi pitää tietoja sellaisilla palvelimilla, jonne hakkerit voivat päästä.

Kun kriisi alkoi, Lynton piti huolta, että hän vaikutti optimistiselta ja luottavaiselta. Se oli raskasta, mutta se auttoi häntä valamaan uskoa ympärillään oleviin, että firma saatiin selviämään iskusta.

Nykyisin Lynton työskentelee muun muassa Snapchatia pyörittävän Snapin hallituksessa.