Sony tarjoaa vastaisuudessa mahdollisuuden suojata PlayStation Networkin käyttäjätili väärinkäytöksiltä kaksivaiheisella tunnistautumisella.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on arkipäivää jo useassa eri verkkopalvelussa. Esimerkiksi Valven Steam ja Microsoftin Xbox One ovat tarjonneet mahdollisuutta suojata arvokkaan tilin tiedot jo hyvän tovin. Xbox One jo niinkin kauan kuin parin vuoden ajan. Nyt myös Sony ilmoittautuu mukaan.

Sonyn PSN:n kaksivaiheinen tunnistautuminen hoidetaan tekstiviestin avulla, mikä asettaa omat rajoitteensa verrattuna esimerkiksi erillisen autentikointisovelluksen käyttöön, Engadget kirjoittaa.

Sonylla kesti yllättävän pitkään, ennen kuin yhtiö päätti tarjota mahdollisuutta kaksivaiheiseen tunnistautumiseen. Puhumattakaan PlayStation Networkin murroista aiheutuneista kuluista.

Mutta käyttäjien tietoturvaa lisäävät ominaisuudet ovat aina parannus aiempaan, ja ehdottomasti parempi kuin että niitä ei saataisi lainkaan, Engadget muistuttaa.

2-step verification feature for PlayStation Network accounts launches tonight, offers additional security: https://t.co/uubOFHGnxn

— PlayStation (@PlayStation) 25. elokuuta 2016