Slack-pomo Ethan Eismann kuvailee uudistusta sovelluksen historian suurimmaksi. Uuden käyttöliittymän tarkoituksena on helpottaa uusien käyttäjien elämää ja tehdä työskentelystä sujuvampaa.

Eismannin mukaan Slackin käyttöliittymä on ollut aiemmin hankalampi käyttää kuin mitä sen kehittäjät olisivat toivoneet. Hän uskookin, että uuden käyttöliittymän myötä Slackin käyttö olisi aiempaa jouhevampaa.

Suurimmat muutokset kohdistuvat kanavien lajitteluun ja direct message -yksitysviestien ja ryhmäkeskusteluiden järjestelyyn.

Vastaisuudessa Slackin käyttäjä voi siirtää esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvät kanavat sekä ryhmäkeskusteluviestit omiin kategorioihinsa, jolloin käyttöliittymä muuttuu selkeämmäksi ja projektin etenemisen seuranta helpottuu. Uudistunut sivupalkki on kuitenkin vain maksavien Slack-asiakkaiden käytössä. Ilmaisversion käyttäjät jäävät siitä paitsi.

Lisäksi tarjolla on compose-viestinluontipainike, joka toimii universaalina työkaluna uusille viesteille. Compose-ominaisuuden kautta käyttäjä voi kirjoittaa viestin, joka on tarkoitettu joko dm-yksityisviestiksi tai suoraan jollekin Slack-kanavalle, The Verge kirjoittaa.

Muiden uudistusten lisäksi myös henkilöiden ja kanavamainintojen hakutoimintoa on paranneltu. Ulkonäköä voidaan maustaa 11 uudella käyttöliittymäteemalla.

Slackin uudistukset alkavat rullata käyttäjille samantien. Aivan ensimmäiseksi niiden pariin pääsevät uudet käyttäjät.