Spotify on tullut surullisenkuuluisaksi muusikoille tarjoamistaan laihoista palkkioista. Vaikuttaakin siltä, että podcast-tekijöille tarjotaan huomattavasti reilumpia houkuttimia.

Spotify julkisti juuri tilauspohjaisten podcastien mallin. WSJ:n saamien tietojen mukaan alusta ei ottaisi lainkaan omaa osaansa tilauksista, vaan tuotot menisivät tekijöiden taskuun.

Puolestaan iOS-käyttäjien olisi tehtävä tilauksensa Spotifyn verkkosivujen kautta, sillä sovelluksen kautta suoritetuista ostoista Apple vaatisi oman siivunsa.

Tarkempia ehtoja ei ole toistaiseksi tiedossa. Ei ole siis varmaa, missä muodossa hyvältä kuulostava diili lopulta toteutuu.

Tieto Spotifyn suunnitelmista tuli pian sen jälkeen, kun Apple Podcast ilmoitti sallivansa kuukausimaksulliset podcastit.

Tilauspohjaisten podcastien ajatuksena on, että kuulijat pääsevät käsiksi jaksoihin, lisäsisältöihin tai muuhun eksklusiiviseen materiaaliin kuukausitilauksen hinnalla. Tällä ratkaisulla kuulijat voisivat suoraan tukea omaa suosikkipodcastiaan.