Spotifyn mukaan palvelua käyttöehtojen vastaisesti käyttävien käyttäjien määrä olisi jopa kaksi miljoonaa. Palvelun käyttö luihikonstein on yhtiön mukaan omiaan aiheuttamaan virheellisiä tuloksia, millä taas on vaikutusta yhtiön arvoon.

Spotify on hakenut listautumista pörssiin, joten sijoittajien houkuttelun kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että yhtiö voi julkistaa paikkansa pitäviä lukuja.

Nyt se ei omien sanojen mukaan siihen kuitenkaan pysty, sillä monet käyttäjät ovat valmiita kieroilemaan, jotta he saavat käyttöönsä maksullisen version ominaisuuksia ilmaiseksi, Engadget kirjoittaa.

Spotifyn mukaan sen hakkeroituja asiakasohjelmia käyttäviä käyttäjiä olisi jopa kaksi miljoonaa, mikä on samalla pakottanut yhtiön laskemaan ilmoitetun käyttäjämääränsä 159 miljoonasta 157 miljoonaan. Hakkeroiduista sovelluksista on muun muassa onnistuttu ohittamaan mainokset, joilla palvelun ilmaisversiota rahoitetaan.

Spotify jakeli hiljattain varoituksia niille käyttäjille, joiden se tulkitsi käyttävän palvelua käyttöehtojen vastaisesti. Kieroilevia käyttäjiä uhattiin jopa tilin sulkemisella, mikäli väärinkäytökset eivät lopu.