Spotifyn toiminta on herättänyt ihmetystä. Spotify syntyi musiikkipalveluna, mutta monenkin todistuksen mukaan muusikot saavat soittokorvauksena vain pikkuhiluja. Nyt musiikin lisäksi tarjotaan yhä enemmän podcasteja, joiden tekijöille maksettaessa ei olla köyhiä eikä kipeitä.

Esimerkiksi viime keväänä kerrottiin, että Spotify oli tehnyt 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen The Joe Rogan Experience -podcastista. Koomikko Joe Rogan on niin kutsutun uusoikeiston suosiossa, joten jutut ja podcasteihin puhumaan kutsutut vieraat ovat aika ajoin sen mukaisia.

Kaikki ei mene läpi Spotifyn seulasta. The Wrap kirjoittaa, että palvelu on joutunut poistamaan yli 40 Roganin podcast-jaksoa. Kaikkiaan niitä on kuitenkin usean vuoden ajalta runsaat 1600, joten ehkä Spotify silti katsoo saaneensa vastinetta sadalle miljoonalleen.

Wrapin mukaan palvelusta katoaa vanhoja jaksoja. Viimeksi raportoitiin kadonneeksi vuonna 2013 alkujaan tehty jakso, jossa vieraili biohakkeriksikin nimitetty Dave Asprey. Hän on päässyt esittelemään ajatuksiaan Roganin podcastissa tiettävästi kolmasti, mutta kaikki jaksot on poistettu. Asprey on vakuuttanut elävänsä vähintään 180-vuotiaaksi elämäntapojensa ja kehittämänsä dieetin ansiosta.

Poistettujen joukossa on myös neljä jaksoa, joissa vierailee alaikäisen kanssa vehtaamisesta syytetty koomikko.

”Ne eivät halunnet joitakin jaksoja alustalleen. Minä tuumin siihen, että sama se, en piittaa”, Joe Rogan kommentoi poistoja.

Wrap oli pyytänyt myös Spotifylta lausuntoa asiasta, mutta sellaista ei saatu.