Muusikot ovat kritisoineet Spotifyn ekonomista mallia vuosien ajan pienten rojaltien ja artistien epäreilun kohtelemisen takia. Yhtiön toimitusjohtajan Daniel Ekin mukaan ongelma ei ole Spotify, vaan laiskat muusikot, kertoo Stereogum.

Torstaina julkaistussa haastattelussa Ek kertoi Music Allylle, että ei ole kuullut kenenkään miljoonista alustaa käyttävistä artisteista puhuvan hyvistä asioista, vaan ainoastaan negatiivisista asioista kuullaan julkisesti.

Hänen mukaansa monet artistit ovat kehuneet alustaa yksityisesti, mutta heillä ei ole mitään syytä puhua siitä julkisesti.

Suurin rahavirtojen hidastaja on Ekin mielestä kappaleiden julkaiseminen liian harvoin. Nykyään ei riitä musiikin julkaiseminen muutaman vuoden välein kuten ennen. Nykyään hyvin pärjäävät artistit julkaisevat jatkuvasti sisältöä ja pitävät fanit innoissaan Ek jatkaa. Nykyään vaikeuksissa olevat muusikot eivät Ekin mukaan halua mukautua nykypäivään.

Rock-legendat David Crosby (Crosby, Stills & Nash, The Byrds) ja Mike Mills (R.E.M.) eivät olleet tyytyväisiä Ekin mielipiteisiin. Mills kritisoi Twitterissä Ekin kantaa ja lopussa haistatteli hänelle. Crosby jatkoi haukkumalla Ekiä ärsyttäväksi, ahneeksi pikku paskaksi.