Ennen oli jo autoradiokin jonkinlaista luksusta, kasettisoittimesta puhumattakaan. Nyt automatkalla halutaan nauttia samanlaisista viihdepalveluista kuin kotonakin.

Viime viikolla kerrottiin, että Spotify on tuomassa mobiilisovellukseensa Car View -käyttöliittymää. Sen tarkoituksena on helpottaa sovelluksen käyttöä ajaessa näyttämällä käyttäjälle tavallista suurempia kuvakkeita ja tekstejä.

BGR kirjoittaa nyt, että Spotify uskoo autoilijoilta irtoavan rahaa muutenkin kuin palvelun kuukausimaksuina. Financial Timesin (maksumuurin takana) nimettömät lähteet nimittäin kertovat, että Spotify aikoo esitellä oman autolaitteensa vielä tämän vuoden puolella.

Yksityiskohdat ovat vielä varsin hämäriä. Tiettävästi vehkeen hinnaksi on ajateltu noin sata dollaria. Se välittäisi musiikin auton äänentoistolaitteisiin bluetoothin kautta ja tottelisi äänikomentoja.

Monen nykyauton Android- tai Apple-ratkaisuihin perustuvat viihdejärjestelmät tekevät jo mahdolliseksi Spotifyn käytön. Spotify ilmeisesti usko, että vaatimattomimpien ajopelien kuskit olisivat valmiita sijoittamaan satasen päästäkseen samalle viivalle.

Lähde: Tivi