Yksi Spotifyn parhaista ominaisuuksista on se, että palvelu osaa välillä hyvinkin osuvasti suositella käyttäjälle uutta musiikkia tämän aiemmin kuunteleman perusteella. Osuvuus kärsii kuitenkin huomattavasti, jos samaa tiliä käytetään monen maun tyydyttämiseen.

Lapsiperheissä voi käydä niin, että isukki soittaa tililtään naperolle lastenlauluja. Tämän jälkeen palvelu tarjoaa isukille kuunneltavaksi hilpeitä rallatuksia omien suosikkien sekaan. Eikä kenelläkään ole kivaa.

Spotify kertoo nyt laajentavansa Perhe-Premiumiaan siten, että mukaan saa Spotify Kids -sovelluksen. Se tarjoaa erilaisia singalong-versioita, soundtrackeja sekä tarinoita, joita lapset voivat kuunnella itse tai perheen kanssa. Sisällöt ovat Spotifyn toimittajien käsin valitsemia. Vanhemmat voivat valita lastensa kuunneltavaksi joko nuoremmille tai vanhemmille lapsille suunnattua sisältöä. Lapset saavat myös oman tilin suosikkimusiikin kuunteluun.

Spotify Kids -sovellus on saatavilla Perhe-Premiumin tilaajille ilman lisäkustannuksia ja ladattavissa mille tahansa iOS- tai Android-laitteelle julkaisun jälkeen. Sovelluksen beetaversio julkaistaan tänään torstaina Irlannissa, eikä muuallakaan tarvitse pitkään odottaa.