Spotify, kuten moni muukin musiikkipalvelu, rehentelee mielellään tarjoamiensa nimikkeiden runsaudella. Runsauden kääntöpuolena on runsaudenpulana tunnettu asia: musiikin valtamerestä voi olla välillä vaikea löytää omaan makuun iskevää kuunneltava.

Suurena apuna on musiikkikirjasto, johon voi yksinkertaisesti tykkäämällä kerätä mieluisiaan kappaleita tai kokonaisia albumeita. Oman maun mukaiseksi valikoitunutta kirjastoa on usein mukavampi selata kuin yrittää löytää jotakin hetkeen ja mielialaan sopivaa koko Spotify-tarjonnasta.

Palvelun suurkäyttäjät ovat vuosia valittaneet kirjastolle asetetusta 10 000 nimikkeen katosta. Rajaan törmänneet ovat saaneet eteensä kehotuksen poistaa jotakin vanhoja suosikkeja uusien tieltä.

Nyt Spotify on kuunnellut palautetta ja kertoo poistaneensa rajoituksen: jos sinulla on vaikka miljoona suosikkibiisiä tai -albumia, kaikki mahtuvat nyt kirjastoon ahtamatta ja tunkematta.

”Vuodesta 2014 lähtien tämä muutos on ollut esitettyjen kehitysideoiden joukossa erittäin toivottu, se on kerännyt käyttäjiltä yli 12 500 ääntä”, Spotify kertoo.

Käyttäjät eivät voi silti hyvin mielin unohtaa maagista kymppitonnin rajapyykkiä. Se on edelleen voimassa kattona omille soittolistoille tallennettavien kappaleiden määrissä, samoin kuin omalle päätelaitteelle ilman verkkoyhteyttä tapahtuvaa kuuntelua varten tallennettavissa kappaleissa.

Muutos tulee voimaan vähän kerrassaan, joten jos vielä törmää ikävään ilmoitukseen täyttyneestä musiikkikirjastosta, ei pidä masentua vaan malttaa mielensä.