Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek on kertonut uskovansa Applen avaavan tulevaisuudessa iOS-käyttöjärjestelmää ja muita alustojaan nykyistä enemmän, The Verge uutisoi. Spotify onkin yrittänyt saada Applea avaamaan järjestelmiään lähes väkisin. Viime vuonna Spotify valitti Applesta Euroopan Unionille, sen mukaan Applen perimä 30 prosentin komissio sovelluskauppaostoksista on innovaation kuristaja, joka asettaa Applen kilpailijat epäreiluun asemaan. Asian tutkiminen on vielä kesken.

Vaikka oikeussaleissa ollaankin tukkanuottasilla, tekevät yhtiöiden työntekijät myös yhteistyötä. Apple on esimerkiksi tuonut Spotify-tuen Siri-ääniapuriinsa iPhoneissa ja älykelloihinsa. Spotify puolestaan on julkaissut sovelluksen Apple TV -laitteelle.

Ek pitää Siri-tukea tärkeänä askeleena kohti aiempaa avoimempaa Applea. Seuraavaksi odotellaan josko HomePod-älykaiuttimeen saataisiin suora tuki myös muille musiikkipalveluille kuin Applen omalle. Yhtiö on myös luopunut 30 prosentin ”Apple-verosta” joissakin digitaalista sisältöä myyvissä sovelluksissa. Vaikka suunta on Ekin mielestä oikea, on Applella vielä kuljettavana pitkä matka aidosti reiluksi alustaksi.