Amazon kertoi oman Amazon Music -palvelunsa tunnuslukuja – eikä ihme. Yhtiö kertoo sen musiikkipalvelulla olevan jo 55 miljoonaa tilaajaa. Komealta kuulostavaa lukua voi verrata vaikkapa Apple Musicin 60 miljoonaan tilaajaan.

Apple Musicin käyttäjät ovat kuitenkin asiakkaita, jotka maksavat palvelusta noin kympin kuussa. Lisäksi tarjolla on vitosen hintainen opiskelijatili. Amazonin kohdalla erilaisten maksumallien valikoima on huomattavasti kirjavampi, The Verge kirjoittaa. Yhtiö pyrkii selvästi tarjoamaan lähes kaikkea mahdollista asiakkaita haaliakseen.

Aloitetaan kalleimmasta: Amazon Music HD tarjoaa huippulaadukasta audiota 14,99 dollarin kuukausihintaan, Prime-asiakkaille hinta on 12,99. Apple Musicin ja Spotifyn kanssa suoraan kilpailevan Music Unlimitedin hinta on 9,99 dollaria, Prime-jäsenille 7,99. Tässä asiakasryhmässä kasvua oli huimasti, Amazonin mukaan yli 50 prosenttia vuonna 2019.

Sitten vuorossa onkin alelaarin tarjontaa. Music Unlimitedin saa edullisimmillaan vain 3,99 euron kuukausihintaan. Silloin sitä voi käyttää vain yhdessä laitteessa. Vieläkin halvemmalla pääsee, jos tyytyy vain kahden miljoonan kappaleen valikoimaan, sellainen on tarjolla ilmaiseksi Prime-jäsenille. Kaiken päälle sävelpussista löytyy vielä mainosrahoitteinen Amazon Music-versio. Maksuttomassa mallissa kappaleita ei pääse itse valitsemaan, vaan käytössä on pelkästään soittolistoja ja ”radioasemia”.

Amazon siis laskee 55 miljoonaan kaikkien eri tasojen asiakkaat yhteen. Apple ei opiskelijahinnan lisäksi muita alennuksia anna - tosin palvelua voi kokeilla ilmaiseksi tilauksensa kolme kuukautta.

Spotifyn lukuihin Amazonilla ja Applella on vielä matkaa. Maksavia asiakkaita Spotifylla on yhtiön ilmoituksen mukaan 113 miljoonaa, yhteensä käyttäjiä kuukausittain on 248 miljoonaa.