Useat tiedotusvälineet, muun muassa Mashable, ovat kirjoittaneet Spotifyn eurooppalaisista hinnankorotuksista. Suomessa hintoja nostettiin helmikuun alussa. Jos nyt julkisuudessa esitetyt hinnat pitävät paikkansa, Suomen hinnat nousivat enemmän kuin nyt ilmoitettujen eurooppalaisten korotusten verran.

Suomessa esimerkiksi Perhe-Premiumin hinta pomppasi kahdella eurolla 16,99 eurosta 18,99 euroon. Nyt puhutaan korotuksista, jota nostaisivat saman tilauksen hintaa 14,99 punnasta/14,99 eurosta 16,99 puntaan/17,99 euroon.

Ainakin brittiasiakkaat ovat saaneet jo viestejä tällä viikolla voimaan astuvista uusista hinnoista.

Hinnankorotusilmoitusten ajankohta ei ollut nyt kovinkaan otollinen. Juuri viime perjantaina Spotifyn perustaja Daniel Ek ilmaisi tviitissään olevansa kiinnostunut ostamaan valioliigaseura Arsenalin. Ostosuunnitelmat ovat edelleen vahvistuneet tällä viikolla, kun kolme legendaarista entistä Arsenal-pelaajaa on tiettävästi mukana kuviossa, BBC kertoo.

Huippujoukkueiden ostaminen ja omistaminen ei ole tyhjätaskujen puuhaa. Arsenalin hinnan arvioidaan olevan yli 2 miljardia puntaa (noin 2,3 miljardia euroa).