Musiikin kuuntelu illanistujaisten taustalla oli ennen koronapandemian mukanaan tuomia karanteenisääntöjä monelle jokaviikkoinen rentoutumiskeino. Sosiaalisen eristäytymisen aikakaudella musiikin kuuntelusta on tullut huomattavasti yksityisempi kokemus.

Spotify on kuitenkin reagoinut asiaan lanseeraamalla yhteisen kuuntelusession, johon voi osallistua useampi käyttäjä samaan aikaan. 9to5macin mukaan kyseessä on beetavaiheen ominaisuus sovelluksen premium-käyttäjille.

Ryhmäsessiossa osallistujat voivat laittaa kappaleita toistojonoon ikään kuin kotibileissä. Session isäntänä toimiva käyttäjä jakaa muille linkin, jonka kautta nämä pääsevät mukaan kuuntelemaan. Kuvauksen perusteella kaikki osallistujat pääsevät omilta puhelimiltaan käsin vaihtamaan ja kontrolloimaan toistoa. Näin ollen riski kappaleiden skippaamiselle ja muulle keppostelulle todennäköisesti kasvaa osallistujamäärän myötä.

Toistaiseksi ei ole selvää, maksetaanko ryhmäsessioissa toistetuille artisteille moninkertaiset striimauspalkkiot, kun samaa kappaletta toistetaan yhtä aikaa monelta laitteelta.