Savonia-ammattikorkeakoulun helmikuisen tietomurron tutkinta keskeytetään. Iskun jäljet johtavat ulkomaille ja on todennäköistä, ettei tekijän jäljille päästäisi, uutisoi Savon Sanomat .

LUE MYÖS

Ammattikorkeakouluun helmikuussa tehdyssä murrossa vietiin noin 700 opiskelijan tai entisen opiskelijan henkilötietoja. Murto tehtiin kiristyshaittaohjelman avulla.

Itä-Suomen poliisista kerrottiin Savon Sanomille, että tutkinta keskeytetään tässä vaiheessa. Siihen voidaan myöhemmin palata, jos esimerkiksi Europolin kanssa tehtävä yhteistyö toisi lisätietoa.

Haittaohjelman avulla vietiin paitsi julkisia raportteja, myös opiskelijoiden nimiä ja henkilötunnuksia. Osa tiedoista julkaistiin pimeässä verkossa muutamia päiviä iskun jälkeen. Tietoon ei kuitenkaan ole tullut, että henkilötietoja olisi käytetty väärin.

Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoutui tilaamaan uhreille luottokieltopalvelun sekä siihen liittyvän ilmoituspalvelun. 116 henkilöä otti palvelun käyttöönsä ja 26 muulle henkilölle korvattiin näiden itse tekemiä turvaamistoimia. Osa opiskelijoista on tehnyt rikosilmoituksen asiasta.

Savon Sanomien mukaan tietomurto sattui samaan aikaan kuin oppilaitos teki kumppanuussopimuksen Nokia Solutions and Networksin kanssa. Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että tietomurto liittyisi sopimukseen.

Tapauksesta tehtiin sekä rikosilmoitus että ilmoitus tietosuojavaltuutetulle. Savonia-ammattikorkeakoulu on tapauksen jälkeen myös palkannut tietoturvapäällikön lisäämään tietosuojaosaamista organisaatiossaan.