Elon Muskin kunnianhimoinen hanke tarjota nopea internetyhteys avaruudesta käsin on herättänyt kiinnostusta ihmiskunnan ulkopuolella. Vaikuttaa siltä, että Starlinkin satelliittilautaset ovat saavuttaneet suosiota kissaeläinten maailmassa.

Kissat eivät ole niinkään innostuneet verkossa surfaamisesta, vaan satelliittilautasiin liittyvästä ominaisuudesta. Starlink on nimittäin tuonut lautasiin itselämmityksen, jonka avulla antennin päältä voi sulattaa lumet vaikka keskitalvella.

Twitterissä on lähtenyt leviämään kuva, jossa viisi kissaa on ahtautunut nukkumaan saman satelliittilautasen päälle. Otoksen napannut Aaron Taylor kertoo julkaisun yhteydessä, että kissoille olisi tarjoilla lämmitetty "kissatalo”, mutta syystä tai toisesta eläimet ovat innostuneet antennista.

Miten viisi kissaa sitten vaikuttivat netin toimivuuteen? Taylorin mukaan data liikkui edelleen, mutta huomattavasti entistä hitaammin. Kissat olivat muun muassa keskeyttäneet leffan striimaushetken.

Ongelmaan on onneksi helppo ratkaisu, sillä antennin voi yksinkertaisesti nostaa paikkaan, jonne kissat eivät pääse. Toisaalta jo aikaisemmin lautasantennien päällä istuskelevat pulut ovat aiheuttaneet vastaavia ongelmia.