Remote Play on Steamin palvelu, jolla omassa pelikirjastossa olevia pelejä voi suoratoistaa puhelimelle, tabletille, televisioon tai toiselle tietokoneelle.

Steam on viime aikoina satsannut huolella Remote Playn ominaisuuksiin. Palvelu on laajennettu muun muassa Linuxille, ja sen suoratoistokykyä on paranneltu. Remote Play Together -toiminnon avulla isäntäpelaaja voi myös kutsua muita mukaan pelikekkereihinsä, eikä kanssapelaajilla tarvitse olla edes omaa Steam-tiliä, saati pc:tä.

Toisin sanoen, Steam haluaa pitää huolta siitä, että sen asiakkaat voivat pelata pelejä milloin tahansa, millä laitteella tahansa ja kenen kanssa tahansa.

Mikäli on satsannut isot rahat superhienoon supertelevisioon, nyt myös 8k-tarkkuudesta voi olla suurta iloa. Steam nimittäin kertoo, että juuri päivittynyt Remote Play tukee suoratoistettua pelaamista 8k-tarkkuuteen saakka.

Kuten The Verge laski, se on 33,17 miljoonan pikselin edestä peliviihdettä.

Jotta 8k-kokemus olisi jotain muutakin kuin takkuavaa mössöä, kotoa täytyy löytyä melkoisen tehokasta pc-rautaa, jolla se suoratoistettava kokemus viime kädessä pyörii. On myös suositeltavaa kytkeä sekä pc että televisio kaapelilla lähiverkkoon langattoman yhteyden sijasta.