Ennen hakkeri-sanan keksimistä olivat puhelinfriikit (phone phreaks). 1960-luvulla he soittelivat kalliita kaukopuheluja puhelinverkon järjestelmiä hämäämällä. Oikeantaajuinen koodi oli helpompaa viheltää pillillä kuin huulilla. Yhdysvaltain ilmavoimien entinen sähköteknikko John Draper otti pillin sisältävän muromerkin mukaan lempinimekseen Captain Crunch.

Popular Mechanics kertoo, että muovipillin ääni osui 2600 hertsin taajuudelle. Se oli juuri passeli puhelukomentojen soittamiseen, jotta puhelu meni komentotilaan ja päästiin valitsemaan kaukonumeroa.

Myöhemmin Draper rakensi ja myi laitteita, jotka pitivät vastaavaa ääntä. Siniseksi laatikoksi kutsutut laitteet tekivät vaikutuksen myös Applen perustajiin Steve Jobsiin ja Steve Wozniakiakiin. Opiskelijoina he etsivät Draperin ja haastattelivat tätä puhelinfriikkailusta.

Jobs on sanonut haastattelussa, että Applen tietokoneita tuskin olisi ollut ilman sinilaatikoita. Hänen ja Wozniakin ensimmäinen yritys myi sinilaatikoita puhelinfriikiksi haluaville. Vuonna 1976 he perustivat Applen ja aiempi onnistunut yrityskokemus auttoi alkuun.

Draper joutui lopulta linnaan puhelupetoksista. Hän jatkoi koodaamista siitä huolimatta ja kehitti maailman ensimmäisen toimivan tekstinkäsittelyohjelman 70-luvulla. Toisaalta 2017 paljastui, että Draper oli häiriköinyt teini-ikäisiä fanejaan teknologia-alan tapahtumissa.