Voi Technology tuo tänä viikonloppuna sovellukseensa reaktiotestin, joka mittaa sähköpotkulaudan kyytiin mielivän käyttäjän nopeutta, tarkkuutta ja refleksejä. Tiedotteen mukaan testistä voi suoriutua vain muutamassa sekunnissa.

Testin kerrotaan ilmestyvän ruudulle viikonloppuisin kello 01–04, kun käyttäjä on ottamassa sähköpotkulautaa käyttöön. Testin tekeminen ei kuitenkaan ole pakollista, ainakaan toistaiseksi.

”Kokeilemme tällä hetkellä kahta eri mallia. Esimerkiksi Norjassa olemme tehneet testin tekemisestä viikonloppuisin yöaikaan pakollista ennen kuin skuutin voi avata. Suomessa testaamme nyt vapaaehtoista mallia. Meillä on kuitenkin mahdollisuus tehdä testin tekemisestä myös Suomessa pakollista”, sanoo Voin Suomen operatiivista toimintaa johtava Reetta Alastalo tiedotteessa.

Norjassa viime viikonloppuna aloitetun reaktiotestikokeilun kerrotaan johtaneen siihen, että sähköpotkulautojen käyttö väheni yöaikaan.

”Alkoholi vaikuttaa reagointikykyymme ja testimme osoittaa nopeasti, kannattaako skuutin selkään hypätä. Riippumatta siitä, kuinka hyvät pisteet testissä saa, sovellus kehottaa aina käyttäjää harkitsemaan ajoa, jos on nauttinut alkoholia. Käyttäjää pyydetään myös testin jälkeen vahvistamaan sovelluksessa, ettei hän ole alkoholin vaikutuksen alaisena”, Alastalo selittää.