Pelivideoiden striimauspalvelu Twitch jäädytti Yhdysvaltain väistyvän presidentti Donald Trumpin tilin viime viikolla. The Vergen mukaan Twitch päätyi ratkaisuun Capitol Hillin väkivaltaiseksi yltyneen mellakoinnin jälkeen. Trumpin kannattajat vyöryivät Yhdysvaltain kongressiin, jossa oltiin parhaillaan vahvistamassa presidentinvaalien vaalitulosta.

Twitchin tiedottajan mukaan päätöksellä pyritään suojelemaan muuta käyttäjäkuntaa sekä estämään palvelun hyödyntäminen väkivallan lietsontaan. Tili vapautetaan vasta sen jälkeen, kun Trump on luopunut vallastaan 20. tammikuuta.

Käytännössä tilin jäädyttäminen tarkoittaa sitä, että kanavalle jo ladatut videot ja leikkeet ovat edelleen katsottavissa. Tiliä ei voi kuitenkaan käyttää uuden sisällön striimaamiseen.

Trumpin Twitch-tili jäädytettiin aikaisemmin kesäkuussa vihakäytöstä koskevien käytäntöjen rikkomisen takia. Tuolloin porttikielto kesti kaksi viikkoa.

Vaikka Twitch on tunnettu pelivideoiden striimaamiseen keskittyvänä alustana, on palvelua jo pitkään käytetty myös muiden sisältöjen esittämiseen.

Trump on saanut toistaiseksi voimassa olevan porttikiellon myös Instagramiin, Twitteriin sekä Facebookiin.

Päivitys 18.1. klo 10.11 – Trumpin porttikielto Twitteriin on voimassa toistaiseksi.