Testasimme hiljattain puhelimen suojakalvot.

**

Olen testannut puhelimia monen vuoden ajan. Päivittäiskäytössä oleva puhelimeni vaihtuu jopa kuusi kertaa vuodessa. Vuoden aikana olen testannut yli kahtakymmentä puhelinta. Yhteenkään puhelimeen en ole asentanut suojakalvoa, vaikka luuri olisikin viihtynyt taskussani pidemmän ajan.

Monissa puhelimissa on esiasennettuna muovikalvo, jonka parin päivän jälkeen repäisen pois. Täytyyhän puhelimia testata sellaisena kuin ne riisuttuna ovat.

Yhdenkään testipuhelimen näyttöä en ole saanut rikki. Yhdestä on rikkoutunut kameran suojalasi ja kahdesta takalasi haljennut putoamisen vuoksi. Näyttölaseihin olen saanut vain naarmuja, vaikka en pidä itseäni super­tarkkana puhelimen varjelijana.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että etenkin kalliiseen puhelimeen kannattaa hankkia suojakalvo. Jos itse laittaisin tuhat euroa puhelimeen, hankkisin 30 euron lasikalvon enkä tilaisi Kiinasta parilla eurolla kahta ”superhyvää ja superkestävää lasikalvoa”, jotka sitten osoittautuvat maailman pehmeimmäksi muoviksi ja naarmuuntuvat, kun kynnellä kevyesti hipaisee.

Suosittelen myös viemään kalvon asennettavaksi ammattilaiselle, jos asentaminen yhtään mietityttää. Testin aikana asensin kymmenisen kalvoa hyvin tuloksin, mutta se yksi pieni ilmakupla jäi ärsyttämään.

Kalvo ja sen asennus ovat niin pieni panostus kalliiseen ja jatkuvassa käytössä olevaan puhelimeen, että muutaman euron takia tässä ei kannata pihistellä.