Suomen kiireettömästä kesästä, kesäautoprojektista sekä elämäntyylin lieveilmiöistä kertova My Summer Car on välitön hitti. Erikoinen konsepti humoristisella toteutuksella on kiskonut kuukaudessa melkoiset myyntiluvut, vaikka peli on vasta kehitysvaiheessa.

My Summer Car pääsi Steam-pelipalvelussa Early Access -myyntiin, eli vaikka perusosaset ovatkin jo paikallaan, peliä kehitetään edelleen. Ennakko-ostajat pääsevät näkemään kehitystyön kaaren, sekä antamaan toiveensa siitä mihin suuntaan peliä halutaan kehitettävän.

Jo nyt yli 100 000 pelaajaa on todennut My Summer Carin olevan niin kiinnostava, että siitä kannattaa maksaa 15 euroa. Konsepti on selvästi maittanut ostajille, sillä peli on saanut erittäin positiivisen keskiarvosanan: liki 3500 pelaajan mielestä My Summer Car ansaitsee jo nyt 92 pistettä sadasta.

Ostoksensa vastineeksi pelaajat ovat saaneet kokemuksen, jossa kesämökillään lonniva puskarosberg kokoaa projektiauton, virittelee sen moottoria, ryyppää kaljaa, saunoo, pelaa pajatsoa ja kaahaa pitkin mutkaisia metsäteitä. Asiaan kuuluu myös rallienglannilla tehdyt opasteet ja selosteet.

My Summer Car on toisin sanoen projektiautoilijoiden kesäunelma – täydellinen lomakesä, jolloin ei ole kiire mihinkään, ja voi keskittyä vain kaikkeen kivaan.

Pelissä voi kuitenkin myös kuolla: jos huristelee tuhdissa myötälaitaisessa ja menee kietaisemaan Datsuninsa männyn ympärille, peli päättyy siihen ja tallennukset tuhoutuvat.

Räjähdysmäisen myynnin ansiosta pelistä vastuussa oleva, osuvan humoristisesti nimetty Amistech-studio on saanut ensimmäisen miljoonansa kasaan. Mikrobitti onnittelee tekijöitä.