Viestintäteknologiaa kehittävä Bittium ja sen virolainen yhteistyökumppani Telegrupp AS ovat solmineet Viron puolustusvoimien kanssa puitesopimuksen, joka kattaa vuodet 2021–2025. Bittium tiedottaa saaneensa nyt ensimmäiset puitesopimukseen liittyvät tilaukset, joiden arvoksi kerrotaan noin 1,4 miljoonaa euroa.

Viron puolustusvoimille on jo aiemmin toimitettu taktinen tiedonsiirtojärjestelmä, jota nyt täydennetään uusilla tuotteilla. Bittiumin mukaan toimitettavia tuotteita ja järjestelmiä ovat muun muassa Tactical Wireless IP Network -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteet, Tough Comnode -laitteet, Tough VoIP -tuoteperheen tuotteet, Tactical Network Management -verkonhallintajärjestelmä sekä Tactical Power Pack -akkuyksiköt. Lisäksi pakettiin kuuluu ohjelmistojen ylläpito.

Virolainen kumppani Telegrupp AS toimii järjestelmien integraattorina. Puitesopimuksen kautta kerrotaan hankittavan myös kolmansien osapuolten tuotteita.

”Bittiumin toimittamalla taktisella tiedonsiirtojärjestelmällä modernisoidaan Viron maavoimien IP-tiedonsiirtoa, parannetaan verkon suorituskykyä ja monipuolistetaan Viron puolustusvoimien kokonaisjärjestelmän langatonta sekä langallista liitettävyyttä”, yhtiön tiedotteessa todetaan.