Suomalainen virtuaalivaluuttoihin liittyviä finanssipalveluita tarjoava Tesseract keräsi 21 miljoonaa euroa rahoituskierroksellaan.

Yhtiö esimerkiksi myöntää lainoja perinteisissä valuutoissa hyväksyen vakuutena virtuaalivaluuttoja. Tesseractin mukaan se hoitaa satojen miljoonien eurojen edestä asiakkaidensa varallisuutta.

Yhtiön tiedotteen mukaan kyseessä on Euroopan ensimmäinen sektorille keskittynyt kierros, jota johti Augmentum Fintech. Kyseessä on Lontoossa sijaitseva yhtiö, joka sijoittaa finanssiteknologiaan.

Rahoituskierroksella olivat mukana myös pääomasijoitusyhtiöt BlackFin Capital Partners, Concentric, DN Capital, Jabre Capital Partners Family Office, LeadBlock Partners ja Sapphire Ventures.

Tunnetuin sijoittaja on todennäköisesti Wallstreetille tänä keväänä listautunut kryptovaluuttapörssi Coinbase. Se sijoitti Tesseractiin tytäryhtiönsä Coinbase Venturesin kautta. Coinbasen markkina-arvo on liikkunut viime aikoina 50 miljardin euron tuntumassa.

Muita kryptovaluutta-alaa edustavia sijoittajia kierroksella olivat Wintermute ja Woorton. Kierroksella oli mukana myös Icebreaker.vc, joka sijoitti Tesseractiin aiemmin jo vuonna 2018.

Tesseractin mukaan rahoittajien joukossa on myös nimeämättömiä sijoittajia ja strategisia enkelisijoittajia.

Tesseract Group teki viime vuonna 602 000 euron liikevaihdolla 99 000 euron voiton. Yhtiö kasvoi selvästi vuodesta 2019, jolloin liikevaihto oli 91 000 euroa ja tappiota syntyi 87 000 euroa. Tesseract on finanssivalvonnan alainen toimija. Yhtiöllä on asiakkaita ympäri maailman esimerkiksi kehittyvissä talouksissa ja Euroopassa.

Institutionaalinen raha tähtäimessä

Tesseract pyrkii tiedotteen mukaan yhdistämään institutionaaliset pääomat perinteisen rahoituksen maailmasta digitaalisin sijoituskohteisiin, kuten kryptovaluuttoihin.

Toimitusjohtaja Yichen Wu’n mukaan kyseessä on yksi Suomen suurimmista A-sarjan sijoituskierroksista.

Hänen mukaansa rahoitusrahat käytetään institutionaalisille sijoittajille suunnatun tarjonnan kehittämiseen ja uusien työntekijöiden palkkaamiseen.

Augmentum Fintechin osakas Martyn Holman puolestaan toteaa tiedotteessa, että kryptovaluuttaoja tukeva infrastruktuuri on muuttumassa vastaamaan institutionaalisen aktiviteetin kasvua.

”Tesseractilla on jo kannattava liiketoiminta, hyvä tuote sekä selkeä visio. Olemme iloisia, kun voimme liittyä mukaan heidän matkaansa.”