Suomalaiset kännykkäpelien tekijät kiinnostavat yhä kansainvälisiä pääomasijoittajia. Tällä kertaa miljoonapotin keräsi helsinkiläinen Superplus Games, joka kertoo tuoreesta miljoonarahoituksesta.

Sijoittajina sen rahoituskierroksella olivat amerikkalainen Makers Fund sekä kotimainen pelialan rahasto Sisu Game Ventures. Peleihin ja muuhun viihdeteollisuuteen erikoistunut Makers Fund on sijoittanut aiemmin Suomessa muun muassa Redhill Games- ja 5 More Minutes -pelistudioihin.

Kansainvälisessä viestinnässään Superplus Games niputti julkisen rahoituksen ja pääomasijoitukset yhteen ja kertoo saaneensa yhteensä 4,3 miljoonan euron kokonaisrahoituksen. Siitä kuitenkin merkittävä osa on julkista rahoitusta, ja vain osa oman pääoman ehtoista sijoittajarahaa.

Superplus Games on hyväksytty mukaan Business Finlandin Nuoret Innovatiiviset yritykset -ohjelmaan, mikä voi tuoda sille enintään 1,25 miljoonaa euroa lainaa ja tukea ohjelman vuosien aikana. Todennäköisesti sijoittajien osuus voisi siis olla noin 3 miljoonaa euroa, mutta yhtiö ei halua kommentoida asiaa.

Yhtiö on julkaissut Hills of Steel -pelin, jonka on tähän mennessä ladannut jo yli 39 miljoonaa pelaajaa 2017 jälkeen. Kyse on kevyestä fysiikkapohjaisesta tankkitaistelusta, jossa pelaajat pelaavat toisiaan vastaan.

Yhtiön strategia on tehdä kilpailullisista peleistä myös laajempaan yleisöön vetoavia ja helposti omaksuttavia.

Yleensä valtavirran viihdepelien pelaajat eroavat kohderyhmänä sellaisista, jotka mieltävät itsensä enemmän peliharrastajiksi. Tyypillisesti ominaisuudet, kuten kilpailullinen moninpeli jossa pelaajat taistelevat toisiaan vastaan, kuuluvat peliharrastajille suunnattuihin mid-core-peleihin. Yhä useammat pelistudiot pyrkivät kuitenkin sekoittamaan näitä genrejä.

Superplus Games on vuonna 2015 perustettu pelistudio, jolla on 12 työntekijää. Yhtiön taustalla on ryhmä tekijöitä, jotka ovat aiemmin työskennelleet muun muassa Roviolla ja Digital Chocolatella.

Sen liikevaihto vuonna 2018 oli 285 000 euroa ja se teki 58 000 euron liiketuloksen.

Yhtiö kertoo, että sen menestyspelin jatko-osa Hills of Steel 2 julkaistaisiin jo ensi kesänä, ja mahdollisesti uusi Brawls of Steel -peli myöhemmin tänä vuonna. Näistä jälkimmäinen on sankarihahmoihin perustuva ”battle royale” -genren peli, mikä viittaa esimerkiksi Fortniten tunnetuksi tekemään pelimekaniikkaan. Siinä pelaajat taistelevat pelikentän herruudesta velholampaan, barbaarikarhun tai nuolia ampuvan jäniksen hahmoissa.

Pelialan konkari Samuli Syvähuokon, yksityissijoittaja Moaffak Ahmedin ja sarjayrittäjä Paul Bragielin perustama pieni Sisu Game Ventures tunnetaan useiden lupaavien suomalaisten peliyhtiöiden taustajoukkona.

Tankkitaistelu. Hills of Steel -pelissä huristellaan panssarivaunuilla.