Yritysturvallisuuden ja digipalveluiden asiantuntijayritys Viria kertoo ostaneensa tietoturva- ja tietoverkkopalveluita tuottavan Ymonin.

Jos Virian nimi ei kilisytä kelloja, kannattaa muistella yhtiöitä Vaasan läänin puhelin ja Anvia. Viria on Anviasta jäljelle jäänyt osa sen jälkeen kun Elisa osti Anvian operaattoriliiketoiminnan. Se kuvailee itseään yritysturvallisuuden ja digipalveluiden asiantuntijayritykseksi.

Virian ostamalla Ymonilla on noin 20 työntekijää Vantaalla ja Kajaanissa. Viria katsoo kaupan vahvistavan sen digitaalisen turvallisuuden liiketoimintaa ja erityisesti tietoturvan ja it-infrastruktuurin valvontaan ja raportointiin liittyviä palveluita.

Ymon uskoo myös kaupan positiivisiin vaikutuksiin.

”Osana isompaa konsernia saamme jatkuville palveluillemme lisää uskottavuutta ja resursseja niiden edelleen kehittämiseen. Yhdessä Virian kanssa pääsemme toteuttamaan ratkaisujamme laajemmassa mittakaavassa”, Ymonin toimitusjohtaja Pasi Yliluoma sanoo tiedotteessa.

Viria-konsernin muodostavat emoyhtiö Viria ja sen tytäryhtiöt Viria Security, Bitfactor, Hibox Systems, Tansec, Ymon ja AB Sappa. Henkilöstön määräksi kerrotaan 530.