THL ja ohjelmistoyhtiö Solita ovat julkaisseet tänään tiistaina Koronavilkku-sovelluksen lähdekoodin GitHub-verkkopalvelussa. Näin lähdekoodia voi hyödyntää kuka tahansa. Tärkeämpää Kokornavilkun kannalta on se, että samalla tulee mahdolliseksi järjestelmän toiminnan ja turvallisuuden riippumaton arviointi.

”Avoin lähdekoodi on nykyaikainen tapa kehittää ja jaella ohjelmistoja. Kun ohjelmiston koodi jaetaan kaikkien nähtäväksi, voidaan mahdolliset ohjelmistovirheet löytää ja korjata nopeasti”, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo tiedotteessa.

Sovelluksen kehittäjä Solita kannustaa kehittäjäyhteisöä antamaan palautetta Koronavilkusta.

”Kiireisestä aikataulusta huolimatta halusimme ottaa kehittäjäyhteisön mukaan arvioimaan sovellusta. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja muokkausehdotuksia, joista merkittävimmät pyrimme arvioimaan viiveettä”, teknologia-asiantuntija Sami Köykkä Solitasta lupaa.

Koronavilkku Githubissa:

Myös Kyberturvallisuuskeskus arvioi Koronavilkku-sovelluksen, sen taustajärjestelmän sekä niihin liittyvien prosessien turvallisuuden. Keskuksen arviointia odotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Koronavilkku julkaistaan suomen- ja ruotsinkielisenä versiona tiistaina 1. syyskuuta, jolloin sen voi ladata maksutta puhelimeensa yleisimmistä sovelluskaupoista. Englanninkielisenä sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

THL järjestää tämän viikon perjantaina tunnin mittaisen webinaarin, jossa käsitellään Koronavilkun tietoturvaa ja tietosuojaa. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Puheenvuorojen päätteeksi on mahdollisuus esittää kysymyksiä.