First North -listatun peliyhtiön Next Gamesin perustaja ja hallituksen jäsen Joakim Achrén jää pois yhtiön päivittäisestä toiminnasta työuupumuksen vuoksi.

Achrén kertoo asiasta julkaisemassaan blogitekstissä, jossa hän käy tilannettaan läpi avoimesti.

”Olen kärsinyt burnoutista viimeiset puoli vuotta, ja oireet alkoivat useita vuosia sitten. On tullut muutosten aika”, Achrén kirjoittaa.

Achrén kertoo yrittäjänä muodostaneensa elämäntyylin, jota ovat hallinneet epäonnistumisten pelko ja kaikesta murehtiminen. Seurauksena työstä tuli hänelle pakkomielle, jota hän kertoo nyt hoitaneensa terapian ohella tylsyydellä.

”Taukoni aikana keskityn olemaan tekemättä mitään”, Achrén kertoo tekstissään. ”Haluan tylsistyä”.

”Jo ennen täysimittaista burnoutia olen kokenut lamaannustilaan johtaneita romahduksia, jotka kestivät päivän tai kaksi. Näiden romahdusten aikana en pystynyt tekemään mitään, ja tavalliset asiat olivat fyysisesti hyvin vaikeita saavuttaa. Ainoa tapa toipua oli laittaa kännykkä pois.”

Achrén kertoo nyt poistavansa häiritsevät viesti- ja sosiaalisen median sovellukset puhelimestaan ja rajoittavansa niiden käytön 15 minuuttiin tietokoneella ja vain joka toisena päivänä.

Hän kertoo havahtuneensa siihen, miten paljon ihmiset hänen ympärillään täyttävät aikaansa puhelimien tuottamilla häiriöillä.

Hän kertoo havainnoineensa myös muiden ihmisten puhelimen käyttöä. Hiljattain vierailleensa lastensa kanssa seikkailupuistossa hän huomasi, että oli ainut vanhempi, joka ei selannut puhelintaan lasten telmiessä ympärillä.

”Minulla oli jatkuva tarve ottaa puhelin esiin ja nähdä, mitä oli meneillään. Kärsin pelosta, että minulta menisi asioita ohi. Slackin, Facebookin ja Twitterin poistaminen ovat vapauttaneet minut. Nyt minusta tuntuu, että saatan pystyä päästämään stressitasoni laskemaan alas”, Joakim Achrén kirjoittaa.

Tekstinsä perusteella Achrén aikoo jatkaa yrittäjänä tauon jälkeen, mutta ei enää Piilaakso-tyyppisesti keräten rahaa nopeaan kasvuun. Hän kuvaa, että aikoo jatkossa tavoitella menestystä tarkoituksellisen pienessä koossa.

Joakim Achrén on toiminut aiemmin myös Next Gamesin hallituksen puheenjohtajana. Hän lähti yhtiöön yrittäjäksi Supercellistä. Hän omistaa 5,08 prosenttia Next Gamesin osakkeista ja on yhtiön neljänneksi suurin omistaja.

Lähde: Kauppalehti