Suomalaiset käyttävät poikkeuksellisen paljon mobiilidatapalveluita muihin pohjoismaalaisiin nähden. Suomessa sekä liittymien määrä että käytetyt datamäärät ovat selvästi Pohjolan suurimmat. Tiedot käyvät ilmi pohjoismaisten ja Baltian viestintäviranomaisten yhteisestä vuosittaisesta tutkimuksesta (pdf).

Tiedonsiirtoon käytettyjä matkaviestinverkon liittymiä oli Suomessa vuoden 2016 lopussa 39 sataa suomalaista kohden, lähimmäksi ylsivät tanskalaiset 23 liittymällä. Sen sijaan nopeiden, yli 100 Mbit/s kiinteiden liittymien määrän kasvu on Suomessa pysähtynyt ja määrä on selvästi pienempi kuin Ruotsissa.

Erityisen selvä ero on suomalaisten mobiilidatan käytössä. Suomessa siirrettiin keskimäärin 16 gigatavua dataa kuukaudessa käyttäjää kohti. Määrä sisältää sekä ladatun että lähetetyn datan. Pohjoismaista seuraavalle sijalle yltää Ruotsi runsaan viiden gigatavun siirtomäärällä. Muissa maissa määrät jäävät niin paljon pienemmiksi, että Suomalainen käyttää dataa kuukaudessa enemmän kuin ruotsalainen, norjalainen ja tanskalainen yhdesssä.

Baltian maista dataa käytetään eniten Liettuassa, jossa siirretty määrä yltää vajaaseen seitsemään gigatavuun.

Vaikka datamäärät ovat kaikkialla kasvussa, Skypen, Facetimen, WhatsAppin tai Telegramin kaltaiset voip-sovellukset eivät ole korvanneet perinteisiä puheluminuutteja. Tilastojen mukaan soitettujen puheluiden minuuttimäärä on ollut kasvusuuntainen valtaosassa maita koko 2010-luvun ajan. Vain Suomessa ja Virossa määrät ovat laskeneet, Suomessa jo vuodesta 2012 ja Virossa vasta viime vuosina.

Pikaviestit sen sijaan ovat syöneet voimakkaasti tekstiviestejä, joiden määrä on laskenut lähes kaikissa seuratuissa maissa.