Nettiostamista on selvittänyt verkkokaupoille maksupalveluita tarjoava Klarna kyselytutkimuksella. Sen mukaan puolet suomalaisista tekee vähintään kerran vuodessa ostoksia verkossa työajalla. Suuri osa heistä hoitaa ostokset työpisteeltään, mutta jopa 12 prosenttia 18-35-vuotiaasta työajalla ostoksia tekevistä tekee ainakin joskus ostoksia vessasta.

”Verkko-ostosten tekeminen on yhä helpompaa. Matkapuhelinten käyttö on huipussaan, ja kuluttajat voivat tilata kotiin periaatteessa mitä vain, milloin vain ja mistä vain. Jo se, että 12 prosenttia suomalaisista työajalla ostoksia tekevistä nuorista aikuisista tekee tilauksen vessasta, on osoitus tästä”, Klarnan kuluttajakäyttäytymisen asiantuntija Viveka Söderbäck sanoo tiedotteessa.

Muita mielenkiintoisia havaintoja kirjattiin ylös naisten ja miesten eroista. Naiset kertovat tekevänsä enemmän ostoksia huonolla säällä sekä huonolla tuulella, kun taas miehet tekevät suuremmalla todennäköisyydellä enemmän ostoksia hyvällä tuulella. Ylipäänsä joka kolmas kertoo tunteiden vaikuttavan ostosintoon.

Sääkin vaikuttaa monien nettishoppailuun. Etenkin naiset kertovat tekevänsä verkko-ostoksia enemmän huonolla säällä – mikä ei syyssateisena päivänä kuulosta lainkaan yllättävältä havainnolta.

Lähde: Tivi