Autoihin tietokonetta ja ohjelmistoa kehittänyt Motion T Oy on asetettu konkurssiin viime viikon torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Motion T tunnetaan paremmin aiemmalla nimellään: Link Motion. Yritys vaihtoi nimeään helmikuussa pitämässään ylimääräisessä yhtiökokouksessa, selviää kaupparekisteriin toimitetuista asiakirjoista.

Motion T:tä haki konkurssiin Verohallinto, jolla on yhteensä noin 638 000 euron saatavat yhtiöltä. Verohallinto perusteli konkurssihakemusta Motion T:n maksukyvyttömyydellä, koska yhtiö ei ollut maksanut saatavaa sille toimitetusta maksukehotuksesta huolimatta.

Link Motion kertoi Twitterissä julkaisemassaan viestissä viime vuoden marraskuussa, että yhtiön viimeinen päivä oli koittanut ”pitkän ja ankaran taistelun jälkeen”.

Yrityksen liikevaihto oli viimeksi kaupparekisteriin toimitetun tilinpäätöksen mukaan 5,1 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yhtiön nettotulos oli kuitenkin samana vuonna 211 000 euroa tappiolla.

Tekniikka&Talous-lehti kirjoitti Link Motionista viime vuoden elokuussa. Yritys kehitti autoihin tietokonetta ja ohjelmistoa, jotka kykenisivät ohjaamaan useita eri laitteita ja yhdistämään auton sekä verkkoon että pilvipalveluihin. Carputeriksi kutsuttu ratkaisu oli vastaus siihen, että ohjelmistojen määrä lisääntyi autoissa ja monimutkaisimmissa autoissa saattoi olla jo 200 tietokonetta.

Yhtiö oli saanut alkunsa Nokian MeeGo-kehityksen alasajosta. Link Motionilla oli aikomus toistaa autoteollisuudessa sama, mikä oli tapahtunut puhelinliiketoiminnassa, kun Nokian perustukset alkoivat sortua uusien haastajien tultua markkinoille.

Talouselämä kirjoitti vuonna 2016, että Link Motion työllisti tuolloin yhteensä 80 henkilöä, joista 70 Tampereella.

Lähde: Tivi