Vauvaa rinnoillaan imettävä mies. SpaceX-kantoraketti. Kuva naisen jalkovälistä. Ylistystä liemettömästä nuudeliannoksesta. Tilitys omasta syrjäytymisestä. Suomen rajuin keskustelufoorumi Ylilauta ei koskaan petä. Ylilaudan sivuilla tapahtuu joka hetki jotakin kummallista.

Paikalla on vajaasta tuhannesta jopa kahdeksaan tuhanteen nimetöntä käyttäjää ympäri vuorokauden. Merkillisimmät asiat tapahtuvat kuvalaudan tunnetuimmalla – ja ylivoimaisesti suosituimmalla – keskustelualueella nimeltä Satunnainen.

Ylilaudan maine suomenkielisen netin sottaisimpana pohjalietepalstana juontuu juuri Satunnaisesta: päivän uutisista peniskuviin, tietokoneen kokoamisesta ihmispaskan syöntiin.

Satunnainen täyttää tietokoneen tai puhelimen näytön myös juutalaisvihalla, neekeripuheilla, salaliittoteorioilla ja natsiöyhötyksellä – ja loputtomalla päänaukomisella muille anonyymeille käyttäjille eli nyymeille.

Mikrobitti perehtyi sivustoon huhtikuun numerossa. Minkälaisia ihmisiä käyttäjät ovat ja onko Ylilauta oikeasti niin paha kuin skandaaliotsikoissa taivastellaan?

P.S. Ja kyllä, Mikrobitinkin jutusta on tietenkin jo oma lanka Ylilaudalla. Lue omalla vastuulla.